Menu Close

Vaikų chirurgija Alytuje – koja kojon su naujovėmis ir didmiesčių patirtimi

3309 – tokiam skaičiui į Priėmimo skubios pagalbos skyrių atvežtų vaikų chirurgai suteikė pagalbą per praėjusius metus. Iš viso pernai vaikams buvo atlikta 155 chirurginės operacijos stacionare ir 278 ambulatorinės operacijos dienos chirurgijos centre.

„Krūviai dideli, todėl yra poreikis į mūsų ligoninę pritraukti naujų gydytojų chirurgų. Labai džiaugiamės, kad šie metai mums atvėrė tokių galimybių – ligoninės Vaikų chirurgijos poskyrio komandą papildė du jauni medikai – vaikų chirurgas Mantvydas Poškus ir vaikų chirurgo asistentė Agnė Matulevičiūtė“, – sako Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Svajūnas Žukauskas.

Jis pabrėžia, kad didžiausia Pietų Lietuvos gydymo įstaiga Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė pasižymi draugiška aplinka vaikams, nes čia atnaujinti skyriai ir užtikrinama skubi medicininė pagalba visą parą. Į ligoninę atkeliauja ir didmiesčių ligoninėse įgyta patirtis, taikomi šiuolaikiniai diagnostikos ir ambulatorinio gydymo metodai.

„Mes turime galimybę taikyti minimaliai invazinius chirurgijos gydymo būdus. Džiugina ir tai, kad jaunėja mūsų kolektyvo amžius. Šiuo metu turime du naujus jaunus darbuotojus, kurie atsineša savo patirtį iš didmiesčių ligoninių. Turime galimybių koja kojon žengti su visomis naujovėmis ir tvirtai galime sakyti, kad Alytaus ligoninės chirurginė technika niekuo nenusileidžia trečiojo lygio gydymo įstaigoms“, – pasidžiaugė ligoninės Vaikų chirurgijos poskyrio vedėja vaikų chirurgė Daiva Vadlugienė.

Gydytojas M. Poškus patvirtina vedėjos žodžius apie iš didmiesčių atkeliaujančią patirtį – dar 2013 metais vaikų chirurgijos rezidentūrą jis pradėjo Kauno klinikose ir jau šeštus metus dirba vaikų chirurgu Panevėžio respublikinėje ligoninėje. Dabar savo patirtimi nuo sausio mėnesio dalijasi ir į Alytaus ligoninėje.

Nuo vasario 1 dienos poskyrio kolektyvą papildė dar vienas naujas žmogus – vaikų chirurgo asistentė A. Matulevičiūtė. Ji yra vaikų chirurgijos rezidentė ir praktikuojasi Kauno klinikose. Beje, nuo praėjusių metų rugpjūčio ji dirba gydytoja ir ligoninės Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje. A. Matulevičiūtė – alytiškė nuo pat savo šaknų, todėl ne atsitiktinai dirba savo gimtajame krašte.

„Neatmetu galimybės po studijų grįžti gyventi ir dirbti Alytuje, nes čia turiu labai geros patirties ir galimybių realizuoti save“, – taip į klausimą dėl ateities siejimo su Alytumi atsakė jaunoji gydytoja.

           

Gydytojas vaikų chirurgas M. Poškus               Gydytoja vaikų chirurgo asistentė A. Matulevičiūtė