Menu Close

2012-ųjų pradžia paženklinta dviem raudonomis ir viena mėlyna vėliavėle – Alytuje gimė trys kūdikiai

Naujųjų metų pirmą ir antrą dienomis į pasaulį Alytuje atėjo dvi mergaitės ir berniukas. Mažųjų mamos laimingai šypsosi: atžalos sveikos ir su charakteriu, o kaip kitaip galėtų būti, jei gimė Juodojo Drakono metais po Ožiaragio ženklu.

motinaAlytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje pasaulį išvysta vaikai, kurių mamos atvyksta iš visos Alytaus apskrities. Per mėnesį čia paprastai gimsta nuo 50 iki 70 naujagimių, taigi trys naujagimiai per pirmas dvi metų dienas – visai nemažai.

Gimimų statistika skyriuje skaičiuojama spalvingai: gimimai paženklinami specialioje lentoje ant sienos, mergaičių – raudona, berniukų – mėlyna vėliavėlėmis. Dabar lenta tuščia, nes prasidėjo nauji metai. Vakar lentoje įsmeigtos dvi raudonos ir viena mėlyna vėliavėlės, o metų pabaigoje spalvos bemaž išsilygina, tai yra berniukų ir mergaičių gimsta apylygiai.

 

Pirmasis 2012-ųjų kūdikis gimė sausio 1 dieną 6 valandą 43 minutės. Jo mama – varėniškė Kristina Pangonienė. Šeimoje jau auga du berniukai, todėl dukters gimimas – labai ypatingas ir lauktas įvykis. Mergaitė gimė 4 kilogramų 590 gramų, jos ūgis – 56 centimetrai. Kūdikio gimimą medikai prognozavo sausio 1-ąją ir beveik ir neapsiriko – Naujuosius metus sutikusi namie, būsima mama iškart po vidurnakčio greitosios automobiliu išvyko į Alytų.

Pirmosios metų dienos rytą, 8 valandą, pasaulį išvydo Emilis. Jo mama Alma Koci gyvena Alytaus rajone, Jurkionių kaime. Trečiojo sūnaus gimimas ypatingas ir tuo, kad jis į pasaulį atėjo po ilgos pertraukos, vyresni sūnūs yra 19 ir 21 metų. „Pirmieji du vaikai taip pat gimė Alytaus ligoninėje, tik dar senuose gimdymo namuose. Skirtumas? Sąlygos, žinoma, šiandien jau nepalyginamos”, – sako A.Koci.

Sausio 2 dieną į pasaulį Dzūkijos sostinėje atėjo dar viena mergaitė. Jos mamai Erikai Trimirkaitei tai antra dukrytė.

Iš viso 2011 metais Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje gimė 657 vaikai, 2010 metais – 672.

Kaip „Alytaus naujienas” informavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Birutė Valūnienė, 2011-aisiais Alytuje mirė daugiau gyventojų nei gimė. Į pasaulį atėjo 604, o anapilin iškeliavo 653 alytiškiai. 2010 metais ši statistika buvo gyvybės naudai, gimė – 619, mirė – 606.